امروزه تکنولوژی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان تبدیل شده است. ایجاد هماهنگی و تعادلسازی میان این پدیده و سبک زندگی میتواند کمکهای بسیاری به جامعه و افراد آن بکند. به طور مثال موجب رونق گرفتن کسب و کارها و یا برطرف کردن بسیاری از نیازها خواهد شد. مهمترین بخش این اتفاق به واسطه طراحی اپلیکیشهای متفاوت موبایل و کارایی آنها رقم میخورد که تحولهای متعددی در زمینه های مختلف میآفریند. در ادامه این مقاله با مفهوم اپلیکیشنها، کارآیی و آموزش مقدماتی آن آشنا خواهیم شد، پس تا انتها با ما همراه باشید.
اپلیکیشن چیست؟
به سری نرمافزارهایی که جهت استفاده بر روی گوشی موبایل، تبلتها، ساعتهای هوشمند و دستیار دیجیتال شخصی نصب میشود اپلیکیشن گفته میشود که با نام اختصاری APP نیز شناخته میشود. افراد با توجه به نیاز خود نرم افزار را بر گوشی خود اعمال کرده و سپس طبق قاعده آن فرمانهای متعددی به موبایل خود میدهند. تعداد زیادی از افراد جهت بهبود بخشیدن به شرایط بیزینس خود و یا با قصد به کار گرفتن استعداد خویش این کار را شروع میکنند. در ادامه این بخش با انواع اپلیکیشن موبایل آشنا میشویم.
انواع اپلیکیشن موبایل
اَپها وابسته به نوع طراحی و کاربردشان به گروههای متنوعی تقسیم میشوند:
نرمافزارهای محلی:
اولین نوع اَپها تحت نظر یک پلت فرم مخصوص طراحی و اداره میشوند، مانند نرمافزارهای اندروید و iOS که نمونههای بسیاری دارد.
نرمافزارهای HTML5:
این اپلیکیشن طبق ویژگیهای شناخته شده وبسایتهایی چون جاوا اسکریپت و پلت فرم ذکر شده، جهت به وجود آوردن تغییرات جزئی قادر به ایجاد تغییر به برنامههای دیگر هستند.
نرمافزارهای ترکیبی:
در آخرین نوع آنها میتوان به اپهای ترکیبی اشاره کرد، این نوع نرم افزارها تولید شده توسط هر دو روش بالا هستند.
نکتهای در رابطه با مراحل ساخت اپلیکیشن که باید در یاد داشته باشید:
تمام اقداماتی چون کد نویسی، مشخصات طرح گرافیکی، تست نمونه و در نهایت نسخه برداری آن را طراحی اپلیکیشن میگویند. به طور کلی کاری است که نیاز به متخصصان مجرب و کار آزموده دارد و گاهاً نیز سخت خواهد شد، خصوصاً اگر پروژهای که در دست دارید جهت استفاده برای سیستم عاملهای متفاوت باشد.
بهطور کلی کارآیی اپلیکیشنها چیست؟
هدف اصلی از ساخت و طراحی اَپهای متفاوت برطرف ساختن نیازهای افراد و اقشار مختلف جامعه و در الویت دوم کسب درآمد است. این پلت فرمها ممکن است از دو نوع سخت افزار یا نرم افزار باشند. به طور کلی برنامه نویسان با مخلوط کردن ویژگیهای سخت افزار یا نرم افزارها محصولات جدیدی را به بازار کار خود عرضه میکنند و در ازای آن نیز صاحب مبلغ چشمگیری خواهند شد.
دانستنیهایی جالب درباره اپلیکیشنهای اندروید
اکثر برنامههایی که طبق برنامه اندروید پیش میروند دیجیتال هستند و نرم افزار رسمی و توسعه دهنده آن نیز رایگان است، نام این برنامه Android Studio میباشد. برای شروع کار بایستی این نرم افزار را بر کامپیوتر خود نصب کرده و در تمام سبکها کد نویسی خود را شروع کنید. همچنین کلیدیترین زبانی که باید برای شروع بیاموزید، جاوا میباشد. نکات قابل توجهی در رابطه با پیامرسانهای اندروید وجود دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
طراحی حرفهای اَپهای اندروید به طور حرفهای سابقه درخشان، زحمت و وقت بسیار میطلبد و افراد تازه وارد به خوبی قادر به انجام آن نیستند و تنها با تلاش مستمر میتوان به آن دست پیدا کرد. مقدار هزینهای که که در قبال پروژه تحویل میدهید وابسته به ویژگیها، پیچ و خم ها و ویژگیهای مختص به آن است. همچنین خوب است بدانید که اپلیکیشنها دارای انواع مختلفی چون: آشپزی و تغذیه، تناسب اندام، خرید، سبک زندگی، موسیقی، مذهبی، فیلم و سریال، پزشکی، پیام رسان های ارتباطی، کتابخوانی، اخبار، تقویم و سالنامهها، هواشناسی و... است. ساخت و تنظیم نرم افزار فروشگاهی یکی از سادهترین و پرسودترینهای این حرفه است و نسبت به پیچیدگی آن تا چند صد میلیون نیز قیمت خواهد داشت.
با ما همراه باشید تا در ادامه مراحل ساخت اپلیکیشن موبایل را به شما آموزش دهیم.
چگونه یک اپلیکیشن موبایل طراحی کنیم؟
جهت طراحی و ساخت یک نرم افزار کارآمد بایستی با چندین قاعده کلی آشنا شوید که در ادامه به آن میپردازیم:
نیاز جامعهای که مد نظر دارید را بشناسید:
در ابتدا بایستی بتوانید نیازها و مشکلی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند را شناسایی کرده و سپس با کمک گرفتن از خلاقیت خود، راه حل آن را در قالب یک ایده ارائه دهید. ایده شما بایستی با صرفه جویی در زمان و هزینه بهترین بازدهی را داشته باشد.
رده سنی افراد را در نظر بگیرید
نکته بعدی که بسیار مهم است و حتماً بایستی در یاد داشته باشید این است که تنها یک جامعه را برای برطرف کردن نیاز در نظر بگیرید. در این جا است که باید با رده سنی و نیازهای آنها آشنایی کامل را داشته باشید تا بتوانید طبق خواسته آنها کاری را ارائه دهید.
درآمد زایی نرم افزار شما بر چه مبنا است؟
شما میتوانید به اشکال گوناگون از اَپ خود استفاده کنید و آن را منبع درآمد خود بدانید: پیام رسان با حق دانلود، تبلیغاتی، هزینههای درون برنامهای، غیر رایگان.
در صورت آشنایی با این موارد بایستی به مسائل مالی، تبلیغات و بازاریابی آن نیز توجه داشته باشید و با آنها آشنایی کامل را داشته باشید تا بتوانید طبق خواسته آنها کاری را ارائه دهید.
به تبلیغات و بازاریابی آن توجه داشته باشید.
در اینجا است که باید دست به کار شوید و پا را فراتر از دفتر و کاغذ بگذارید. نهایتاً با دوراهی آموزش طراحی برنامه و سپردن به شرکتهای متخصص مواجه میشوید. حالا اگر قصد رقم زدن شروعی جدی را دارید کافی است مراحل آموزشی را پشت سر گذاشته و با کمک گرفتن از گروههای مجرب بازاریابی طرح را پیاده کنید.
یک نسخه اَپ را ارائه دهید
حالا این سوال پیش میآید که قدمهای بعدی چیست؟ در پنجمین قدم بایستی یک نسخه از اَپ را ارائه دهید تا پس از بررسی توسط افراد مربوطه آنها را قانع به سرمایه گذاری کرده و با اشتباهات خود نیز آشنا شوید.
آنالیز اپلیکیشن های مشابه
ششمین قدم شما را با آنالیز اپلیکیشنهای مشابه خود آشنا و شما را به چالش میکشد. تا به حال شش گام را پشت گذاشتهاید و حالا تنها در دو قدمی هدف هستید!
تست بتا
حالا تست بتا به شما کمک میکنید تا توسط جامعه هدف خودتان آزمایش شوید و همچنین مورد توجه قرار گیرید. در نهایت نرم افزار شما آماده انتشار است؛ اما این پایان راه نیست و شما باید بتوانید طبق قاعده هر ماه اَپ را بروزرسانی و دفع اشکال کنید.
نتیجه گیری
طی این مقاله با مفهوم واژه اپلیکیشن و انواع آن آشنا شدیم. دانستیم که چه نوع نرم افزاری رونق بیشتری دارد و سابقه شما تأثیر دو چندان بر معرفی شما در این حرفه خواهد داشت. با هفت قدم معجزه آسای طراحی اپلیکیشن موبایل آشنا شدید .اما این پایان راه نیست و شما باید بتوانید طبق قاعده هر ماه اَپ را بروزرسانی و رفع اشکال کنید.